In BLS-cursussen kan een Volwaardig Instructeur optreden als Waarnemend Cursusleider en de kandidaten beoordelen wanneer de cursus voltooid is. Om een Waarnemend Cursusleider aan een cursus toe te voegen, volgt u de volgende stappen:

1. Zorg ervoor dat de instructeur nog niet aan de cursus is toegevoegd. Een lid van de faculteit kan geen twee verschillende rollen opnemen;
  2. Klik op 'faculteit toevoegen';
  3. Geef de naam van de persoon in die als Waarnemend Cursusleider zal optreden;
  4. Een menu met kwalificaties verschijnt. Standaard staat de kwalificatie op 'Volwaardig Instructeur'.
  5. Klik op het pijltje naast Volwaardig Instructeur. Een menu verschijnt waarin u 'Waarnemend Cursusleider' kunt selecteren.
  6. Selecteer 'Waarnemend Cursusleider' en klik op 'opslaan'. De gebruiker zal nu toegevoegd worden als Waarnemend Cursusleider.